Va veni un timp cînd oamenii nu vor mai muri, vor fi nemuritori pe Pămînt. Acel timp va fi începutul vremurilor fără Dumnezeu iar omenirea va merge pe un drum pe care nimeni nu și l-a închipuit în vreun fel pînă acum. Ce se află la capătul acestui drum al Noii Umanități, sensul vieții nemuritorilor, ei bine  astea sunt întrebări cu adevărat incitante și înfricoșătoare.

Suntem ultima generație de muritori.

Noi toți cei de-acum vom muri cu aceiași exactitate cum s-a murit în trei miliarde de ani de la începutul vieții pe Pămînt.

Acest lucru se va schimba începînd cu generația următoare, și probabil cîțiva dintre cei tineri de-acum vor fi printre primii Nemuritori ai omenirii.

Afirmații  mele nu vin dintr-un mare efort de imaginație și nu de asemenea nu sunt datorate vreunei puteri mistice de a profeți nenorocirile lumii. Sunt doar rezultatul unei extrapolări simple a unor factori și fapte deja petrecute și la vedere, împreună cu curajul de a gîndi curat deasupra schemelor.

Tehnologia Nemuririi este bazată pe Clonarea mamiferelor, Studiul telomerilor și  Regenerarea țesuturilor cu celulele stem. Toate aceste trei direcții de cercetare au ajuns la aproape la maturitate și se vor uni în această dubioasă Tehnologie a Nemuririi.

Pe scurt voi extrage  din mulțimea de piese (în realitate am luat în considerație mult mai multe decît voi prezenta în lista de fapte) cu care am construit puzzel-ul acesta de ipoteze și fapte care au condus la această concluzie.

Faptele:

 • În 1997, cercetători scoțieni clonează¹ primul mamifer – oaia Dolly. A  fost perfect funcțională cu toate organele și funcțiile, fiind o clonă – o copie a unei alte oi. etapele tehnologiei de cloanre la omPrintre altele, în ciuda vieții scurte este important că avea toate organele funcționale inclusiv celulele stem² (în 1998 – 14 decembrie cercetătorii de la Clinica de Infertilitate Universitatea Kyeonghee din Corea anunţa că au clonat cu succes un om. Scopul nu a fost acela de a clona oameni ci de a clona organe identice pentru transplant genetic. Acești embrioni nu s-au implantat  intru-n uter uman datorită considerentelor etice și tot din acest motiv embrionii au  fost distruși).
 • În 1998 se izolează și se studiază și reuşesc să activeze celule stem² embrionare. Cercetările au fost făcute la două laboratoare diferite unii de la Universitatea de Medicină John Hopkins din Baltimore care au mers pe celule de embrioni umani și ceilalți de la Centrul de Cercetare al Primatelor Wisconsin care evident au început cu studiul celulelor stem de la primate. Ulterior în 2007 se ia un premiu Nobel pentru „descoperirea principiilor de introducere a unor modificări genetice specifice prin utilizarea celulelor sușă embrionare” (Mario R. Capecchi, Sir Martin J. Evans și Oliver Smithies) ceea ce s-ar traduce că s-a aflat cum să fie făcute  celulele stem să devină ceva anume,
 • În 2006 o echipă de cercetători descoperă Telomerază  aceasta fiind o enzimă specială care controlează și restabilește secvențele repetitive pierdute din Telomeri². Telomerii sunt o regiune de ADN repetitiv situat la capătul fiecăruiTelomere cromozom liniar și se scurtează cu „pas” la fiecare diviziune celulară. Capacitatea de regenerare celulară, numărul diviziunilor celulare precum și calitatea materialului informatic – genetic sunt legate direct de lungimea (sau scurtimea mai bine zis) a lanțurilor de telomeri. Singurele celule la care nu apare scurtarea lanțului de telomeri în timpul diviziunii celulare sunt celulele stem.
 • în 2009-2016 revoluţia implanturilor şi tratamentele cu celule stem. Ca exemple sunt:
  • regenerarea ficatului³¹ cu celule stem prelevate din ţesut osos fiind deja tratament comercializat;
  • bio – dinţii adică regenerarea dinţilor³² cu celule stem. Prin acest tratament cresc dinţii din nou după implantarea cu celulele stem. Acest tratament este deja pe piață;
  • membre de mamifere construite din celule stem. În 2012 o echipă din Massachusetts General Hospital a reușit să obțină membre de șobolani din celule progenitoare – celule stem adică;
 • 2011- primele bănci⁴   de celule stem.

Ce sunt celulele stem. Foarte pe scurt sunt celule  fără nici o sarcină și se mai numesc și celule sușă. Din ele cu impulsul necesar se poate dezvolta orice organ- țesut al organismului din care provin sau la alt organism compatibil genetic (cum ar fi o clonă de exemplu). 

Sunt de două feluri, embrionare și adulte și fiecare mamifer are astfel de celule și din ele se pot reconstrui țesuturi cu telomerii la zero.

Ce urmează:

Puse în ordinea aceasta, cu evidentă tendențiozitate din partea mea este destul de simplu de concluzionat.

În scurt timp vor fi disponibile tratamente integrale cu celule stem iar aceasta împreună cu clonarea (care pune la dispoziție rezervă personalizată de celule stem) fac plauzibilă reconstrucţia integrală a unui om. Cu telomerii la zero!

În ceea ce privește regenerarea organelor și țesuturilor nu este vorba de cultivarea organelor și înlocuirea lor în corp prin transplant ci de implantarea celulelor stem activate specific în organul vizat, ele urmînd un proces de diviziune (cu telomerii la zero şi fondul de informații genetice intact) înlocuind în timp celulele epuizate ale țesutului îmbătrînit și cu capacitate mai mică de diviziune.

Faza întîi va fi gata în douăzeci de ani cînd vor fi deja posibile tratamente integrale de implant cu celule stem inclusiv la nivelul creierului, a măduvei spinării și a nervilor.

Ei bine, un astfel de tratament este echivalentul unei reconstrucţii pentru om pentru încă un ciclu de viață, tratamentul pentru nemurire.

Faza a doua va fi peste încă alți douăzeci de ani şi anume momentul cînd va fi accesibilă ca tehnologie comercială.

 Consecințe și implicații:

Un astfel de tratament în circuit comercial va avea impact apocaliptic asupra lumii.

Tehnologia Nemuririi  va fi fără nici o îndoială cea mai importantă descoperire a umanității din toate timpurile, cu impact mai mare decît oricare altă descoperire. Motivul acestei importanțe este că va produce o schimbare de eră majoră, se va încheia dominația lumii de către  Homo Sapiens.

Omul nou, nemuritor ca un zeu va construi o civilizație cum nici nu ne putem închipui, cu alte scopuri, alte obiective, cu altă filozofie și cu alte deziderate existențiale. Supraomul lui Nietzsche va fi eroul legendar al unei lumi moarte, străfulgerarea care l-a creat va fi doar a muritorilor trăind cu conștiința abisului morții. Va fi o lume fără Dumnezeu dar și fără Supraomul care să vrea să ajungă la el.

Consecințele cele mai importante vor fi că va apărea cea mai profundă falie în interiorul omenirii, cea între oligarhia nemuritoare și plebei.

În istorie au mai fost  sciziuni dar de această dată va fi ultimativă și dramatică deoarece oligarhii nemuritori vor capitaliza și bogăţia și puterea și resursele intelectuale ale omenirii iar plebeii, muritorii vor fi lipsiți de conducători, de lideri sau de elită inteligentă.

Nemurirea va fi la început, primul deceniu de la aparițeie cel puțin, o tehnologie ascunsă și cu acces limitat iar  acest subiect cu adevărat va justifica teoriile conspirației. Vor fi limitări și manipulări cum n-au mai fost nicio dată  în a fi publică.

Primele semne evidente că Tehnologia Nemuririi este funcțională vor fi cînd bogații lumii nu vor mai muri la vărsta obișnuită, cînd vor depăși vîrstele senectuții înaintate fiind tineri și plini de vitalitate, atunci vom ști că au ajuns pe Pămînt primii Nemuritori. Probabil că se va încerca și va exista un feld e cod de conduită a celor care beneficiază de Tehnologia Nemuririi de a nu se afisa public și de a o ține ascunsă dar vor fi oricum scurgeri de informații

De atunci, de la aplicarea în bune condiții a Tehnologiei Nemuririi va dura un ciclu de douăzeci de ani în care eforturile oligarhiei va fi să-şi conserve accesul ca antemergători ai noii Omeniri, urmînd abia apoi deschiderea accesului către lume.

Cît va costa?

Peste 40 de ani costul unui astfel de tratament de implant integral cu celule stem (care trebuie repetat la fiecare douăzeci de ani) va fi echivalentul venitului unui om de clasă medie dintr-o ţară dezvoltată pentru zece ani de activitate.

Note

1 – Clonarea = tehnică care intenţionează să producă duplicate ale unui animal existent. A fost folosită pentru a clona oi şi alte mamifere. ADN-ul dintr un ovul este înlăturat şi înlocuit cu ADN-ul matur dintr-o celula adultă. Apoi ovulul fertilizat denumit acum pre – embrion este implantat în uter şi permite dezvoltarea unui nou animal. Fiecare celulă din corp (cu excepția spermatozoizilor și a ovulelor) conţine întreg materialul genetic necesar teoretic pentru a crea o clonă exactă a corpului original dar în mod natural aceste celule sînt programate genetic pentru a îndepli alte funcţii. În cazul oii Dolly a fost prelevata o celulă din ţesutul mamar a unei oi mature de 6 ani, matură iar ADN-ul a fost pus în fuziune cu un ovul de oaie de la care să înlăturat nucleul. Celula – ovul feti lizata astfel a fost stimulată cu un impuls electric. Au fost 277 de încercări pe tot atîtea celule fertilizate, dar doar 29 au început să se dividă și au fost implantate în uterul unor mame – surogat. 13 oi – mame – surogat au devenit gestante, dar s-a născut doar un singur miel-Dolly. Experimente iniţiale pe şoareci au eşuat. O speculaţie a fost ce conform căreia ADN-ul nu poate fi folosit de către celula decît după ce a efectuat 3-4 diviziuni celulare. Astfel dîndu-i ovulului suficient timp pentru a reprograma formă de ADN originală cu funcţii mamare în un cu funcţii de zigot. sursa: Clonarea reproductiva (ADN adult)

2- Celulele stem –  sursă: Celulă sușă- wikipedia

3.1. –  regenerarea ficatului = „…pînă acum am încercat să folosim celule adulte hepatice, dar cu succes limitat. Este pentru prima data cand un tratament are ca intentie sa facă ficatul să se auto-regenereze utilizand celulele stem…” sursa; http://www.stemsure.ro/o-injectie-cu-celule-stem-ar-putea-inlocui-in-viitor-transplantul-hepatic/

3.2. –  Bio-dinții = „… Bio-dinţii vor fi net superiori actualelor implanturi dentare, întrucît aceştia sunt obţinuţi direct din celule stem, care pot genera dinţi imaturi asemănători celor embrionari. Aceşti dinţi pot fi transplantaţi că mici „formaţiuni celulare” în maxilarul adult al pacientului, pentru a se dezvolta ulterior în dinţi total funcţionali, dacă li se oferă toate circumstanţele potrivite acestui proces de dezvoltare…” sursa: http://www.cliniciimplantdentar.ro/stiri-noutati/bio-dintii-bioinginerie-celule-stem-implanturi-dentare/

4- primele bănci de celule stem: Codul de Etica profesionala al Bancilor de celule stem

Reclame