Vinuri – Espiritu de Chile Cabernet Sauvignon 2013

Espiritu de Chile Cabernet Sauvignon 2013, produs în Chile.Espiritu- Cabernet Sauvignon

Vin roșu,sec. Extraordinara comoară Incașă. Are în el magia poveștilor despre comori  ale piraților, comori cu rubine cît oul de porumbel. Din acele rubine este făcut acest vin.

Este un bun motiv să încep cu vinuri străine.

Nu va lua 10 pe linie din cauza probabilei mele ipocrizii, nu am curajul să merg mai departe fără marjă de siguranță.

Scalare de consum 9,5/9/9

9,5- raportul calitate/preț. 16-17 lei la vînzare în hypermarket. Am văzut ce-i drept  și la 24 de lei într-un loc dar cu puțin efort (și într-un oraș mare) se găsește  de cumpărat sub 18 lei/sticlă.

9- bun de beție Poate fi băut continuu din prima pînă în ultima zi de chef, oricîte zile sunt să fie. Fiind din Chile nu prea-l văd eu mergînd cu muzică romînească de inimă albastră, motiv pentru care nu-i dau decît 9 aici. Dar cum nu toate chefurile sunt cu Dona Siminică, vinul are loc să devină epic pentru oricare alt tip de chef. Epic în sensul în care poate construi o epopee, un mare moment în istoria personală a fiecăruia.

9- romantism și socializare. Alegerea perfectă. Atît gustativ cît și ca efecte, creează bună dispoziție fără moleșeală, ba chiar îndeamnă la chestiuni curajoase. Este atît de bun încît după 1-2 pahare partenerul va părea (sau mai bine zis se va transforma) cu o clasă mai sus. La al treilea pahar ,,romantic” deja sună așa :  https://www.youtube.com/watch?v=kij_hHB_hyY

Scurtă descriere

Vin roșu sec, culoare rubin perfect. Este atît de personalizat încît nu intră în discuție în acest articol decît cel din 2013.

Despre gusturi și arome.

Bogat și sec din prima atinge, sec fără a fi acru. Gusturile se modifică fluent, nu pot fi dezlegate ultimul de primul. După aerisire de minim jumătate de oră (dar poate sta așa și o zi-două fără probleme) fluența gusturilor se accentuează.

Vinul este tînăr, îmi permit să cred că lasă loc de mistere fascinante la îmbătrînire nobilă.

Lasă un comentariu