Cabernet Sauvignon / Domeniile Ostrov 2012

Vin roșu sec, complex și neobișnuit.   Vin de cîmpie haiducesc.

do_cabernet_sauvignon

Scalare de consum 7/6/8

7- raportul calitate/preț.  Ieftin . Costă cam 18-20  de lei pe sticlă și merită din plin , ba chiar mai mult.

6- bun de beție. Vin viclean precum fata negustorului călărășean. Bun să-l bei haiducește, cu limită și pe ne grăbite. Merge după masă ca să întinzi vorbe o noapte cu prieteni. Altfel, dacă-i luat pe grabă nici nu-i bun nici nu face bine. E un vin complex la buchet și trebuie tratat cu respect.

8- romantism și socializare. Bun. Face nopțile mai catifelate. Vin sec dar zici că-i dulce la fiecare înghițitură. E plăcut doamnelor cît și haiducilor. Trebuie ținut cont că e pretențios la gustări, merge doar cu finețuri delicate, în nici un caz brînzeturi cu gust pronunțat sau afumături. Brînza de însoțire trebuie să fie moale la gust, iar ca afumături merge slăninuță cu șorici moale tăiată subțire. Mezelurile sau cîrnații cu usturoi nu-s din aceiași piesă.

Potențialul maxim îl atinge totuși ca însoțitor al vînatului sau altă carne roșie, gătit după rețetele fără multe codimente.

Numai vinul din 2012 este în discuție.

Scurtă descriere

Vin roșu complex. Deschide catifelat-migdalat-dulce și continuă aproape imediat cu sec – tanin. Fără dubii vin sec dar cu valențe și calități de vin desert.

Îi lipsește gustul acru-de-coarne-de-pădure (lipsă uimitoare pentru un cabernet) dar compensează lipsa cu uimitorul pseudo-dulce migdalat.

La prima întîlnire cu el am avut deja’vu ca fiind venit din istoria discuțiilor filozofice cu prearieni călugări întinse pe nopți și seri parcă din alte vieți. I-am zis ,,vinul păcatul popii” în gînd din această cauză. Nu mă pot gîndi nici acum la el, la acest vin, altfel decît decît ca venind din hrube cu uși țintuite, făcut de-un popă ce păcătuiește astfel cu vrăjitoria știută din moși prin care secul vinului  se amăgește-n dulce de migdale.

Vin tînăr

După aerisire se schimbă puțin dar neesențial. Ține de pe o zi pe alta

Reclame