Menestrel Ceptura 2009 – cramele Rotenbergsticla Menestrel

Cel mai bun vin roșu de pe piața românească

Scalare de consum 7,5 / 7 / 9

7,5- raportul calitate/preț. Cam scump față de prețul etalon arbitrar stabilit de mine ca fiind asociat vinurilor bune 20 lei (aproximativ 4,5 euro). Costă 32 lei la supermarket (dar mult mai mult în alte părți). Pentru un venit normal în România este bun doar la ocazii speciale.

7-  bun de beție, dar nu prea. La a treia sticlă e bine să iei pauză

9- romantism și socializare, excelent pentru socializare și romantism

Vinul care se găsește curent are mai mulți ani, de la 2008 la 2011. Sînt diferențe clare dar nesemnificative între ani, în ordinea valorii scara este 2009,2011,2010,2008. Variantele 2006 și 2007 sînt excepții din altă ligă, la prețul ăsta trebuie luat tot stocul găsit.

Scurtă descriere

Vin cu buchet complex ușor de sesizat (de unde și „9” la romantism), alcoolizat dar cu alcoolul în simbioză cu gustul final. Are arome distincte care se simt legat de la una la alta ceea ce îl face imprevizibil în cel mai bun sens de la un pahar la altul.

Culoare grea, roșu chihlimbariu închis, mai închis la culoare a doua zi de la deschidere.

Vin sec! Cine vrea dulcegării să ia Coca Cola.

Merge bine (chiar foarte bine) băut fără alte gustări. Cel mai recomandat vin de mine pentru „Game of Thrones”.

Recomandare pentru consum este aerarea, măcar 10 minute dar poate fi şi o zi-două. A doua zi după desfacere vinul acesta este la maximum potenţialului, dispare notă dură de la finalul gustului. A doua zi de la deschidere devine aristocrat.

Reclame